Ağrı Şikayetleri
Biorezonans ağrı terapisi, ağrı şikayetlerinin giderilmesinde sıklıkla uygulanan terapi yöntemlerinden biridir.
Ağrı nedir?
Ağrı şikayetleri genellikle yoğun veya zarar verici uyaranların neden olduğu rahatsız edici bir duygudur ve tıbbi tanıda ağrı altta yatan bir nedenin semptomu olarak kabul edilir. Bu nedenler travma, romatizma, migren gibi sebepler olabildiği gibi stres kaynaklı ağrılar da gözlenebilmektedir. Ağrı tedavisinde öncelikli olarak ağrıya sebep olan esas nedenin ortaya konulması ve tedavilerin ona göre planlanması gerekir. Özellikle kronikleşmiş ağrılarda ilk etapta sadece ağrı kesicilerin kullanılması ağrıyı azaltabilirken, ağrıya sebep olan ve altta yatan esas nedenler ortadan kaldırılmazsa zamanla ağrı kesiciler bile etkisini kaybedebilmektedir.
Günümüzde kronik ağrılarda en sık karşımıza çıkan nedenler romatalojik hastalıklar, baş ağrıları ve fibromiyalji rahatsızlıklarıdır. Kısaca bunlardan bahsedecek olursak:
- Eklem ve omurga romatizması yaşayan kişilerde bağışıklık sisteminin vücuda farklı tepkiler vermesi söz konusudur. Bu tepkiler neticesinde eklemlerde ağrı, şişlik, hareket kısıtlılığı, sertlik, güçsüzlük, merdiven inip çıkamama, oturup kalkamama, özellikle sabahları daha belirgin bel ağrısı ve tutukluk hali, kas ağrıları, gözlerde iltihaplanma gibi şikayetler oluşabilmektedir. Bağışıklık sisteminin düzenlenmesi romatolojik hastalıklarda önemli yer tutmaktadır.
- Baş ağrılarının birçok alt tipleri (Migren, küme tipi baş ağrısı, tansiyon kaynaklı baş ağrısı vb.) mevcuttur. Altta yatan ve tetikleyici faktörlere göre tedavi düzenlemeleri yapılması gerekir. Örneğin migren kaynaklı baş ağrılarında stres önemli bir etken olurken beraberinde migreni tetikleyici gıda intoleransları olabilmektedir.
- Fibromiyalji, vücudun belli bölgelerindeki hassas noktalar ve vücutta yaygın ağrılar ile karakterize kronik bir kas iskelet sistemi hastalığıdır. Eklemlerde hareket kısıtlılığı ve şekil bozukluğuna yol açmasa da kişinin yaşam kalitesini bozan bir hastalıktır. Altta yatan en sık karşılaşılan nedenler arasında; stres, kaygı, depresyon, nörohormonal bozukluklar, bağışıklık sistemi bozuklukları, kas problemleri, grip benzeri viral enfeksiyonlar, gürültü, fiziksel yaralanmalar, fiziksel ve psikolojik travma, ağır çalışma temposu, nem, uyku bozuklukları yer almaktadır. Tanısı genellikle zor konulduğu gibi, altta yatan nedenlere yönelik tedavi uygulanmazsa genellikle hastada kalıcı düzelmeler olmamaktadır.
Biorezonans Ağrı Terapisi
Ağrıya sebep olan hastalıklarda tedavi yaklaşımları ilaç tedavisi, fizik tedavi, psikososyal yaklaşım ve tamamlayıcı tedavilerdir. Özellikle tamamlayıcı tedaviler arasında gösterilen akupunktur bu konuda çok başarılıdır. Biyofrekans terapilerinin kronik ağrılı hastalıkların tedavisinde hastayı rahatlatmak, yaşam konforunu artırmak ve iyileşmeyi hızlandırmak anlamında büyük yararları vardır. Biorezonansın bu tarz hastalıklarda tamamlayıcı, destekleyici olarak kullanılması ile sorunun ilerlemesinin önüne geçilebilmektedir. Ayrıca elektroakupunktur özelliği ile iğnesiz akupunktur işlevi görmektedir. Özellikle altta yatan nedenlere yönelik bağışıklık sistemi düzenlenmesi, stres kaynaklı nedenler ve gıda intoleransı kaynaklı migren durumlarında başarıyla uygulanmaktadır. Biorezonans ağrı terapileri ile hastanın ağrıları minimum seviyeye indirilerek yaşam kalitesi arttırılabilir.
Biorezonans Ağrı Terapisi Nasıl ve Ne Sıklıkta Yapılır?
Seans boyunca vücudunuzun çeşitli yerlerinde Biorezonans cihazının elektrotları olur. Seans süresi, ortalama 45-60 dakika arasındadır. Seans esnasında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık duymanız söz konusu değildir.
Biyofrekans tedavisi haftada 1 kez, yaklaşık 1 saat süren seanslar ile gerçekleştirilir. Tedavinin süresi tespit edilen uyumsuz frekans sayısına ve ek şikayetlerin varlığına göre değişir. Ortalama 5-10 seans arası başlangıç terapileri sonrası belirli aralıklarla destek terapileri önerilir. Altta yatan nedenlere göre terapi sıklığı ve süresi belirlenmektedir.
Biorezonans Yan Etkisi Var Mı?
Terapi işlemi sırasında herhangi olumsuz bir şey hissedilmez. Nadiren baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik ve uyku hali gözlenmekle birlikte, Biofrekans tedavisi 40 yıldan uzun bir süredir kullanılmaktadır ve ciddi bir yan etkisi saptanmamıştır.
Seans süresince genellikle bir rahatlama, sakinlik hali yaşanması olasıdır. Seans sonrası günlük yaşantınıza dönebilirsiniz ancak biraz yorgunluk hissedilebileceği için seans sonrasında dinlenmeniz önerilmektedir.