Hormonal Düzensizlikler
Hormonlar genel sağlık üzerinde ayrılmaz bir rol oynar. Biorezonans hormon tedavisi, hormonal düzensizliklerin giderilmesinde destek tedavisi olarak uygulanabilmektedir.
Hormon Nedir?
Hormonlar, vücutta çeşitli bezler tarafından kana salgılanan ve ulaştıkları organ ve dokulardaki fonksiyonların gerçekleştirilmesinde düzenleyici işlevi olan organik bileşiklerdir. Örneğin, tiroid bezinden salgılanan hormanlar metabolizmanın düzenlenmesinde, pankreastan salgılanan insülin hormonu kan şekerinin düzenlenmesinde, kadınlık organlarından salgılanan hormonlar adetlerin düzenlenmesinde görev alır. Hormonların fazla salgılanması, eksik salgılanması veya üretilen hormonlara karşı direnç gelişmesi gibi durumlarda, vücudumuzun normal işleyiş dengesi bozulmakta ve hormonal bozukluklar kaynaklı birçok hastalık ortaya çıkmaktadır. (Örn: Hipo/hipertiroidi, diyabet, mensturasyon bozuklukları, infertilite, obezite, vb.)
Genetik olarak yatkınlık, stres, gıdalar, geçirilmiş cerrahi işlemler, beslenme bozuklukları, gıda intoleransları, kimyasallar, otoimmünite gibi hormonal bozukluklara neden olabilecek birçok sebep bulunmaktadır. Vücut bir bütün olarak düşünüldüğünde, genelde bu tarz hastalıkların altta yatan tek bir sebebi olmayıp, birden çok sebebin birleşimi ile ortaya çıkmaktadırlar.
Biorezonans ile Hormonal Düzensizliklerin Tedavisi
Hormonal bozuklukların tedavisinde, eksik olan hormanların desteklenmesi veya fazla olan hormonların baskılanması yoluyla vücut dengeye getirilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu bozukluklara neden olan ve altta yatan esas nedenler düzeltilmediği sürece tedavi süreci uzamaktadır ve bazen bir ömür ilaç kullanımı gerekebilmektedir.
Biorezonans terapisi ile hormonal bozuklukların tedavisinde temel amaç; yukarıda belirtilen ve hormonal bozukluklara sebep olan altta yatan nedenlerin tek tek düzeltilmesi ve vücudun normal dengesinin tekrar kazanılmasını sağlamak üzerinedir. Stres ve ruhsal duruma, mevcutsa gıda intoleranslarına, bağırsak florasına, toksik kirlenme ve ağır metallere, organ ve hormonal desteğe yönelik seanslar yapılarak hormonal bozukluklar düzeltilmeye çalışılır.
Biorezonans Hormon Tedavisi Nasıl ve Kaç Seans Yapılır?
Biorezonans tedavisi haftada 1 kez, yaklaşık 1 saat süren seanslar ile gerçekleştirilir. Tedavinin süresi tespit edilen uyumsuz frekans sayısına ve ek şikayetlerin varlığına göre değişir. Ortalama 5-10 seans arası başlangıç terapileri sonrası belirli aralıklarla destek terapileri önerilir.
Biorezonans Terapilerinin Yan Etkileri Nelerdir?
Terapi işlemi sırasında herhangi olumsuz bir şey hissedilmez. Nadiren baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik ve uyku hali gözlenmekle birlikte, Biorezonans tedavisi 40 yıldan uzun bir süredir kullanılmaktadır ve ciddi bir yan etkisi saptanmamıştır.
Terapi sonrasında vücutta hızlı bir detoks başladığı için bol su içerek vücudu hidrate etmek çok önemlidir. Bol su içmek, ilk günler oluşabilecek baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetleri engellemede de çok faydalıdır.
Seans süresince genellikle bir rahatlama, sakinlik hali yaşanması olasıdır. Seans sonrası günlük yaşantınıza dönebilirsiniz ancak biraz yorgunluk hissedilebileceği için seans sonrasında dinlenmeniz önerilmektedir.