Gıda İntoleransı

Gıda İntoleransı

Gıda alerjileri, tüketilen herhangi bir gıdanın içinde yer alan bir maddeye karşı bağışıklık sisteminin verdiği yanıt olarak tanımlanır. Vücut, besin içerisinde yer alan bu maddeye karşı savunma sistemini harekete geçirir ve kişide aşırı duyarlılık göstermesini sağlar. Biorezonans ile gıda intoleransı terapileri uygulanabilmektedir.

Gıda İntoleransı

Bir kişide gıda intoleransı varsa kişi o gıdayı ilk kez tükettiğinde ortaya çıkmayabilir. Gıda intoleransını etkileyen şey besinin miktarıdır. İntoleransa neden olan gıda, düşük miktarlarda tüketildiğinde vücut tarafından kabul edilirken, daha yüksek miktarlarda veya uzun süreli tüketildiğinde rahatsızlıklara sebep olabilir. 

Gıda İntoleransı Nasıl Anlaşılır?

Bir gıda intoleransını teşhis etmenin en iyi yolu, belirtilerinizi ve yediğiniz yiyecekleri izlemektir. Şüpheli besini bir süreliğine kesip sonra tekrar diyetinize eklediğinizde etkilerini çok rahat bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Aşağıdakilere dikkat ederek bir yemek günlüğü tutmayı deneyebilirsiniz:

  • Hangi yiyecekleri yedin?
  • Bu yiyecekleri yedikten sonra herhangi bir semptom gelişti mi?

Gıda İntoleransı Belirtileri Nelerdir?

  • Mide ağrısı, mide kasılmaları, midede yanma hissi,
  • Bulantı ve kusma,
  • Mide ve bağırsaklarda gaz, kramp ve şişkinlikler,
  • Baş ağrısı, sinirlilik, halsizlik, yorgunluk,
  • Ayrıca ishal, geçirgen bağırsak, fibromiyalji, kabızlık, migren, egzama, vb. belirtiler de yapabilmektedir.

Gıda intoleransının bilinen tek tedavisi intoleransa yol açan besinin diyetten çıkarılması veya vücudun tolere edebileceği miktarlarda tüketilmesidir. İntoleransa neden olan besin vücudun mutlaka alması gereken elzem bir gıda ise yerine aynı özellikte başka bir besinin tüketilmesi oldukça önemlidir. Örneğin, gluten intoleransı nedeniyle buğday tüketiminin olmaması B vitamini alımında yetersizliğe neden olabilmektedir.

Biorezonans Gıda İntoleransı Terapileri

Biyofrekans tedavisi, gıda kaynaklı vücut hücrelerinin ve intolerans olan gıdanın yaydığı frekansın tam aksi yönde frekans yayarak olumsuzlukları nötrleştirme mantığına dayanır. Ayrıca biorezonans gıda intoleransı terapileri ile farklı yaklaşımlar uygulanarak terapi amaçlanır. Bu yaklaşımlar:

  • Stres ve ruhsal duruma yönelik seanslar
  • Temel gıda intoleranslarına yönelik seanslar
  • Bağırsak florasının bozulmasına yönelik seanslar
  • Toksik kirlenme ve ağır metallere yönelik seanslar
  • Esas intolerans gösterilen gıda üzerinden frekans silmeleri
  • Hücre ve mitokondri düzeyine yönelik seanslar 

Biorezonans Gıda İntoleransı Testi

Gıda intoleransı için biorezonans tedavisine başvuran hastalara kişiye özel terapi protokolleri oluşturulur. Gerektiğinde hastalara biorezonans gıda intoleransı testleri yapılır. Bu testler bir laboratuvar testi olmayıp, gıdaya karşı vücudun verdiği tepkilere göre yapılan biorezonans testleridir.

Gıda İntoleransı Tedavisi Nasıl ve Kaç Seans Yapılır?

Seans boyunca vücudunuzun çeşitli yerlerinde Biorezonans cihazının elektrotları olur. Seans süresi, ortalama 45-60 dakika arasındadır. Seans esnasında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık duymanız söz konusu değildir. Biofrekans tedavisi ile gıda intoleransı kaynaklı vücut hücrelerinin ve gıdanın yaydığı frekansın tam aksi yönde frekanslar verilerek olumsuzluklar nötürleştirilir. Terapiler sonrası vücutta benzer veya farklı gıda intoleransı frekans bozuklukları oluşmaması için koruyucu önerilere mutlaka uyulmalıdır.
İşlem sırasında sizden tükürük, idrar, gayta veya parmağınızdan küçük bir kan numunesi almamız gerekebilmektedir. Biorezonans gıda intoleransı terapileri haftada 1 kez, yaklaşık 1 saat süren seanslar ile gerçekleştirilir. Tedavinin süresi; tespit edilen uyumsuz frekans sayısına, alerjenlere göre ve ek şikayetlerin varlığına göre değişir. Ortalama 5-10 seans arası sürebilen terapi süresi, hastanın intoleransı olan madde sayısına göre kısalabilir ya da uzayabilir. Başlangıç terapileri sonrası belirli aralıklarla destek terapileri önerilir.

Biorezonans Yan Etkisi Var Mı?

Terapi işlemi sırasında herhangi olumsuz bir şey hissedilmez. Nadiren baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik ve uyku hali yaşanabilir.

Seans süresince genellikle bir rahatlama, sakinlik hali yaşanması olasıdır. Seans sonrası günlük yaşantınıza dönebilirsiniz ancak biraz yorgunluk hissedilebileceği için seans sonrasında dinlenmeniz önerilmektedir.