Gıda İntoleransı

Gıda İntoleransı

Gıda alerjileri, tüketilen herhangi bir gıdanın içinde yer alan bir maddeye karşı bağışıklık sisteminin verdiği yanıt olarak tanımlanır. Vücut, besin içerisinde yer alan bu maddeye karşı savunma sistemini harekete geçirir ve kişide aşırı duyarlılık göstermesini sağlar.  Bir kişide gıda intoleransı varsa kişi o gıdayı ilk kez yediğinde ortaya çıkabilir. Gıda intoleransını etkileyen şey besinin miktarıdır. İntoleransa neden olan gıda düşük miktarlarda tüketildiğinde vücut tarafından kabul edilirken daha yüksek miktarlarda veya uzun süreli tüketildiğinde rahatsızlıklara sebep olabilir. 

Gıda intoleransının en sık görülen belirtileri:

  • Mide ağrısı, mide kasılmaları, midede yanma hissi,
  • Bulantı ve kusma,
  • Mide ve bağırsaklarda gaz, kramp ve şişkinlikler,
  • Baş ağrısı, sinirlilik, halsizlik, yorgunluk,
  • Ayrıca ishal, geçirgen bağırsak, fibromiyalji, kabızlık, migren, egzama, vb. belirtiler de yapabilmektedir.

Gıda intoleransının bilinen tek tedavisi intoleransa yol açan besinin diyetten çıkarılması veya vücudun tolere edebileceği miktarlarda tüketilmesidir. İntoleransa neden olan besin vücudun mutlaka alması gereken elzem bir gıda ise yerine aynı özellikte başka bir besinin tüketilmesi oldukça önemlidir. Örneğin, gluten intoleransı nedeniyle buğday tüketiminin olmaması B vitamini alımında yetersizliğe neden olabilir.

Gıda intoleranslarında Biorezonas Terapisi

Biyofrekans tedavisi, gıda kaynaklı olarak vücut hücrelerinin ve intolerans olan gıdanın yaydığı frekansın tam aksi yönde frekans yayarak olumsuzlukları nötrleştirmek mantığına dayanır. Ayrıca biyorezonans yöntemi ile intoleransa yönelik olarak farklı yaklaşımlar uygulanarak terapi amaçlanır. Bu yaklaşımlar:

  • Stres ve ruhsal duruma yönelik seanslar
  • Temel gıda intoleranslarına yönelik seanslar
  • Bağırsak florasının bozulmasına yönelik seanslar
  • Toksik kirlenme ve ağır metallere yönelik seanslar
  • Esas intolerans gösterilen gıda üzerinden frekans silmeleri
  • Hücre ve mitokondri düzeyine yönelik seanslar 

Biorezonans testleri

Gıda intoleransı için biyorezonans tedavisine başvuran hastalara kişiye özel terapi protokolleri oluşturulur. Gerektiğinde hastalara biyorezonans intolerans testleri yapılır. Bu testler bir laboratuvar testi olmayıp; gıdaya karşı vücudun verdiği tepkilere göre yapılan biorezonans testleridir.

Terapi nasıl yapılır? Sıklığı ve süresi nedir?

Seanslar boyunca oldukça rahat bir koltukta oturuyor olacaksınız. Vücudunuzun çeşitli yerlerinde biorezonans cihazının elektrotları olacak. Seans süresi, 45-60 dakika arasıdır. Seans esnasında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık duymanız söz konusu değildir. Yine işlem sırasında sizden tükürük, idrar, gayta veya parmağınızdan küçük bir kan numunesi almamız gerekebilmektedir. Seans sonrası günlük yaşantınıza dönebilirsiniz ancak biraz yorgunluk hissedebileceği için erken yatmanızı öneriyoruz. Biyorezonans terapileri boyunca günlük bol su tüketimi(2-3lt) yapılması önemlidir. Biyofrekans tedavisi haftada 1 kez, yaklaşık 1 saat süren seanslar ile gerçekleştirilir. Tedavinin süresi tespit edilen uyumsuz frekans sayısına, gıdalara ve ek şikayetlerin varlığına göre değişir. Ortalama 5-10 seans arası sürebilen terapi süresi, hastanın gıda intoleransı olan madde sayısına göre kısalabilir ya da uzayabilir. Başlangıç terapileri sonrası belirli aralıklarla destek terapileri önerilir.

Terapi sonrası

Biofrekans tedavisi ile gıda intoleransı kaynaklı olarak vücut hücrelerinin ve gıdanın yaydıkları frekansın tam aksi yönde frekanslar verilerek olumsuzluklar nötürleştirilir. Terapiler sonrası vücutta benzer veya farklı gıda intoleransı frekans bozuklukları oluşmaması için koruyucu önerilere mutlaka uyulmalıdır.