- Ozon Tedavisi
- Tıbbi Sülük Tedavisi
- Hacamat Tedavisi
- Kök Hücre Tedavileri
- Serum (IV) Tedavileri
- Saç Ekimi
- Cerrahi Sünnet
- Eksozom
- Akupunktur
- Glutatyon Serum
- C - Vitamin Serum
- Alfa Lipoik Asit Serum
- Osteopati - Manuel Terapi
- Nöralterapi
- Proloterapi
- HYN (Diz Sıvı Enjeksiyonu)
- Kök Hücre Tedavisi
- P-Shot Tedavisi
- Bilişsel Terapi
- Medikal Masaj
- Lenf Drenaj
- Bitkisel Tedavi
- Anasayfa
Glutatyon Serum
Glutatyon serum vücutta bulunan serbest radikallerle birlikte vücuttaki reaktif oksijenin yok edilmesini sağlar. Çok güçlü bir antioksidan molekülü olan Glutatyon; glutamat, sistein ve glisin aminoasitlerinden oluşmaktadır. Antioksidan etki oluşturması ve bağışıklık sistemini güçlendirilmesi nedeniyle glutatyon tedavisi sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biri olmaktadır.
Glutatyon; hastalıklardan korunmak, performans artırmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek, ağır metal ve toksinlerden kurtulmak kısacası sağlıklı kalmak için önem arz eden bir proteindir.
Glutatyon Nasıl Alınır?
Vücudumuzda doğal olarak üretilebilen glutatyon, tüketilen bazı besinlerden alınabilmektedir. Elma, roka, brokoli, kuşkonmaz, sarımsak, ıspanak ve greyfurt gibi besinler glutatyon içermektedir. Ancak günümüzde gıdalarda bulunması gereken vitamin ve minerallerin eksik olması, besinlerin içerdikleri zararlı kimyasallar ve ilaç kalıntıları nedeniyle glutatyon alımı yetersiz olabilmektedir. Bununla birlikte yaşın ilerlemesi ve vücuttaki toksin miktarındaki artış da vücudun glutatyon üretimini azaltmaktadır.
Vücutta glutatyon eksikliğinin giderilebilmesi için glutatyon serum şeklinde takviye edilebilmektedir. Glutatyonun vücutta yapımına yardımcı olan sistein, glisin ve glutamaminin temin edilmesiyle glutatyon üretimi desteklenmiş olur.
Glutatyon Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Düşük glutatyon seviyesi olan hastalarda şu durumlar gözlenebilir:
- Kronik yorgunluk
- Zayıflık
- Baş ağrısı
- Baş dönmesi
- Uyku sorunları
- Sık görülen hastalıklar
- Dermatit
- Konsantrasyon zorluğu
- Ağrılı eklemler
- Ruh hali dengesizliği veya depresyon
Düşük glutatyon seviyesi ile ilişkili birçok kronik sağlık sorunu da vardır. Otoimmün bozukluklar, fibromiyalji, kalp hastalığı, cilt hastalıkları ve diğer birçok durum, düşük glutatyon seviyesi ile ilişkilidir ve bu durumları tedavi etmek için glutatyon serum tedavisi en etkili yöntemlerden biri olmaktadır.
Glutatyon Faydaları Nelerdir?
Glutatyonun hücresel süreçlerde yararları şu şekildedir:
- Bağışıklık fonksiyonunu destekler.
- Serbest radikallerin parçalanmasını sağlar.
- Sperm hücrelerinin oluşturulmasında rol alır.
- Belirli enzimlerin işlevine yardımcı olur.
- Vücutta biriken toksin ve ağır metallerin atılımını hızlandırır.
- Oksidatif stresin azalmasında etkilidir.
- Tümör hücrelerinin oluşumunu azaltır.
- Karaciğer ve safra kesesinin yağlanmasını önler.
- Cildin beyazlamasında görev alır ve daha canlı, daha genç bir cilt görünümü sunar.
Glutatyon Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Glutatyon vücutta kendiliğinden üretiliyor olsa da modern hayatın getirdiği olumsuz etkiler, hazır ve katkılı gıdalar, stres gibi olumsuz faktörler mevcut miktarın vücut için yeterli olmasını engellemektedir. Bu nedenle glutatyon takviyesi alınarak glutatyon seviyesi artırılmaktadır. En iyi takviye yöntemi ise glutatyonun serum şeklinde vücuda alınmasıdır.
Glutatyon Serum Tedavisi Nasıl Yapılır ve Kaç Seans Yapılmalıdır?
Midede etkisini yitirmesinden dolayı glutatyon ağız yoluyla alınamamaktadır. Damar yoluyla takviye edildiğinde ise direkt olarak kana karışabilmektedir. Toplamda 10 ila 15 dakika arasında süren damardan glutatyon tedavisi, acısız bir şekilde uygulanmaktadır.