- Tıbbi Sülük Tedavisi
- Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır?
- Sülük Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
- Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
- Sülük Tedavisi Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- Sülük Hangi Durumlarda ve Hangi Bölgelere Uygulanmaz?
- Sülük Tedavisinin Yan Etkileri ve Tedavi Sonrası
- Sülük Tedavisi Diğer Tedavilerle Birlikte Uygulanabilir Mi?
- Sülüğün Tıbbi Etkileri
- Sülüğün Biyoaktif Salgı İçeriği
- Tıbbi Sülük Türleri
- Sülükler Beslenir mi? Sülükler Nasıl Bekletilmeli, Muhafaza Edilmelidir?
- Tıbbi Sülük Üretimi
- Sülük Tedavisi İle İlgili Haber ve Videolar
- Anasayfa
Tıbbi Sülük Üretimi
Tarım Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış olan Dr. Suat Arusan Tıbbi Sülük üretim tesisimiz, 10 dönümlük arazi içinde 3000 m² anaç havuz (üretim havuzu) alanı ve 1000 m2 kapalı alanı (büyütme/tank alanı) ile Manisa ili, Şehzadeler ilçesi, Yeni Harmandalı Mahallesi'nde bulunmaktadır. Üretim kapasitemiz yıllık 500 bin adettir. Üretimi yapılan tıbbi sülük cinsi hirudo verbana dır. Üretim konusunda detaylı bilgi için www.dogaltibbisuluk.com sayfamıza bakabilirsiniz.
Yetiştiricilik yapmaktaki öncelikli amacımız, tedavide kullandığımız sülüklerin kaynağının güvenilir olmasının önemi ve 2014 yılında çıkan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler Kanunu Yönetmeliğinde "Tıbbi sülük tedavisinde kullanılacak sülüklerin, ruhsatlandırılmış sülük çiftliklerinden alınması" şartının öngörülmesidir.
Tıbbi sülüğün anavatanı olan ülkemiz, dünyada en önemli sülük ihraç eden ülke konumundadır. 2014 yılında Sağlık Bakanlığının Geleneksel ve Tamamlayıcı tedaviler yönetmeliği ile tedavi kapsamına alınan tıbbi sülük tedavisinin tıpta kullanımının artması ve yetiştiriciliğin istenilen düzeyde olmaması nedeniyle 1996 yılında 10 ton olan ihraç kotası 2 tona kadar düşürülmüştür. Neslinin tükenme tehlikesine karşı CITES sözleşmesiyle tıbbi sülük koruma altına alınmıştır. Avlanma yasağı, 1 Mart ve 1 Temmuz arası olmak üzere 4 aya çıkarılmıştır.