- Hacamat Tedavisi
- Hacamatın faydaları
- Hacamat nasıl yapılır?
- Hacamat Hicri Takvim Günleri 2024
- Hacamat Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Çocuklara hacamat yapılır mı?
- Hacamat Tedavisi Diğer Tedavilerle Birlikte Uygulanır Mı?
- Hacamat Tedavisi İle İlgili Bazı Hadis-i Şerifler
- Basında Hacamat tedavisi ile ilgili haberler
- Hacamat Tedavisi Bilimsel Yayın ve Makaleler
- Hacamat Tedavisi Uygulama Video, Röportaj ve Resimler
- Hacamat Tedavisi TV Programları
- Anasayfa
Hacamat Tedavisi Diğer Tedavilerle Birlikte Uygulanır Mı?
Hacamat tedavisi, sağlığın korunmasında ve kronik hastalıkların tedavisinde başarıyla kullanılan bir doğal tedavi metodu olup, klasik tıp yöntemlerinin dışında veya karşısında olan bir tedavi değildir. Tüm tedavi yöntemlerinin yanında veya soruna göre tek başına da uygulanabilmektedir.
Genelde bağışıklık sistemine bağlı kronik hastalıklarda, hacamat dışında, hastaya ve hastalığa uygun olacak diğer tedavi metotlarıyla protokol oluşturmak çok daha iyi sonuç vermektedir. Bu konuda, hastanın inancı ve uyumu da önemlidir. Ağrılarda azalma, şikayetlerde gerileme olsa da, birkaç seanslık kısa bir sürede iyileşme beklemek doğru olmaz. Kronik hastalıklarda tedaviye devamlılık esas olup, sabırlı olmak gerekir.
Kliniğimize gelen hastalarımızda, teşhis yöntemi olarak, genel vücut tarama cihazı ve iridoloji (göz irisinden yapılan tanı bilimi) yöntemleri kullanılmaktadır. Cihaz sonucu ve iridoloji muayenesinde, tüm vücut sistemi ve organların fonksiyonel durumu, hastanın şikayetleri, kullandığı ilaçlar, beslenme alışkanlıkları genel olarak değerlendirilerek, hastalığa neden olan faktörler teşhis edilmekte ve kişiye uygun olan tedavi protokolü doktorumuz tarafından belirlenmektedir.
Uyguladığımız Geleneksel Tedavi yöntemleri, vücuttan toksin atılımı sağlamak, dokulardaki oksijen miktarını arttırmak, yeni kan oluşumu başlatmak, kan dolaşımını düzenlemek, ödemi çözmek, ağrıyı kesmek, vücudun kendi kendini tamir etme mekanizmasını aktive etmek, stresi azaltmak, uyku düzenini sağlamak, çalışma sistemi bozulmuş olan organın yeniden doğru çalışmasını sağlamak, bağırsak florasını - sindirim sistemini düzenlemek, bağışıklık sistemini desteklemek / güçlendirmek gibi iyileştirici etkileri bulunmaktadır.
Günümüz şartlarında, stres, yanlış beslenme, bilinçsiz ilaç tüketimi ve hareketsiz yaşam tarzı maalesef hastalıkları da beraberinde getirmektedir.
Geleneksel tedavilerin bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileri sayesinde, koruyucu hekimliğin vazgeçilmez tedavileri olduğu bilinmektedir. Bu açıdan bakıldığında, holistic tıp (bütüncül tıp) anlayışı gereğince “önce hasta olma prensibi” ni yaşam tarzı haline getirerek, hacamat tedavisi, tıbbi sülük tedavisi ve ozon tedavisi gibi metotlardan, doktorun uygun göreceği doz ve sürede yaptırılması, iyilik halinin devamlılığını sağlamak açısından önemlidir.