- Ozon Tedavisi
- Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
- Ozon Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
- Ozon Tedavisi Faydaları
- Ozon Tedavisi Uygulama Yöntemleri
- Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
- Ozon Tedavisi Başka Tedavilerle Birlikte Uygulanır mı?
- Ozon Tedavisi Tarihi Kronolojisi
- Ozon Tedavisi Haber, Röportajlar ve TV Programları
- Ankara Ozon Tedavisi Fiyatları
- Anasayfa
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisinde en çok tercih edilen majör yöntemdir. Majör yöntemin tercih nedenlerinin en başında, herhangi bir hastalığı olmayan kişilerde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, vücut direncinin arttırılması ve iyilik halinin sürdürülmesi (hastalıklardan korunma) açısından uygulanabilir olmasıdır.
Majör ozon uygulamasının diğer yöntemlere göre daha fazla tercih edilme nedenlerinden biri de bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle bir çok kronik hastalıkta fayda sağlamasıdır.
Majör yöntem uygulamasında, steril vakumlu ozon şişesine kişiden 100 cc kan alınır, ozon jeneratöründen çekilen ozon gazı, hekim tarafından belirlenen dozda, alınan kan içine verilir. Ozonlanan kan tekrar aynı damar yolundan kişiye geri verilir. Böylece kanın ozonlanması ile, hücre ve dokuların oksijenlenmesi artırılır ve tüm vücut sisteminde olumlu etki sağlanarak hissedilen bir zindelik meydana gelir.
Majör yöntem protokolü, genelde haftada 2 gün, toplam 7 ila 15 seanslık kür seklinde uygulanmaktadır. Yıl içinde ayda bir seans devam edilmesi, bağışıklık sistemi açısından hatırlatma dozu, hastalıklardan korunma ve zinde kalmak açısından önerilmektedir.
Ozon tedavisinde, seans sayısı, hangi yöntemin uygulanacağı ve gama miktarı, hastanın genel durumu, hastalığın öyküsü, yaşı, kilosu, hastalığın süresi ve derecesi, diyabet, hormonal durum, metabolik sendrom, obezite, sigara ve alkol kullanımı, diğer kronik hastalıkların varlığı ve kullanılan ilaçlar gibi birçok faktöre bağlıdır. Bu açıdan Geleneksel tedavi yöntemlerinin tümü, uygulanacak tedaviyle ilgili eğitim alan ve tecrübe sahibi hekimler tarafından yapılmalı, tedaviye girecek kişilerin bu konuda dikkatli olmaları gerekir.