- Ozon Tedavisi
- Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
- Ozon Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
- Ozon Tedavisi Faydaları
- Ozon Tedavisi Uygulama Yöntemleri
- Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
- Ozon Tedavisi Başka Tedavilerle Birlikte Uygulanır mı?
- Ozon Tedavisi Tarihi Kronolojisi
- Ozon Tedavisi Haber, Röportajlar ve TV Programları
- Ankara Ozon Tedavisi Fiyatları
- Anasayfa
Ozon Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
Ozon Tedavisinin antiviral ( virüs öldürücü ) etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış olduğundan, koronavirüs salgını nedeniyle en çok rağbet edilen Geleneksel Tıp yöntemi haline gelmiştir. Pandemi döneminde virüsün oluşturduğu nefes darlığı, halsizlik, öksürük, tat ve koku kaybı gibi sık rastlanan yan etkilerde, ozon tedavisi başarıyla kullanılmaktadır.
Koronavirüs ya da varyantların oluşturduğu yan etkiler, bazı kişilerde özellikle bağışıklık sistemi zayıf ya da bozuk olanlarda, uzun sürebilmektedir. Bu konuda, kliniğimize gelen birçok hastada, başta ozon tedavisi olmak üzere, glutatyon, alfa lipoik asit ve yüksek doz C vitamini serum ( IV uygulama ) yöntemleri, hekim onayı ve kontrolünde kişinin durumuna göre belirlenerek uygulanmakta ve kısa sürede olumlu sonuçlar alınabilmektedir.
İnsan için hayati önem taşıyan oksijenin yoğun hali olan ozonun kana verilmesiyle, kanda ve dokularda oksijenasyon artar, dolaşım sistemi rahatlar ve vücut direnç kazanır. Bağışıklık sistemine olumlu etkileri bulunan ozon tedavisi, birçok kronik hastalıkta yaygın olarak kullanılmaktadır.
Ozon tedavisi hangi durumlarda uygulanmaz?
- Hipertroidi (Tiroid bezinin normalden fazla çalışması),
- Anemi ( İleri derecede kansızlık ) ve hemofili ( kanda pıhtılaşma sorunu )
- Kronik ve tekrarlayıcı pankreas bezi iltihaplarında (Pankreatitler)
- Favizm ( G6PD eksikliği )
- Yeni gelişmiş kalp enfarktüsü ve kanamanın aktif olarak devam ettiği beyin felci gibi hastalıklarda ozon tedavisi uygulanmaz.